Аспержи с пикантен сос
10/02/2019

Снимка: ezine.bg
Добави снимка+3 точки
отЯнка ГорановаНовак212
- Приготвяне20 мин.
- Готвене50 мин.
- Общо70 мин.
- Порции4
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
Необходими Съставки
- аспержи - 1 кг
- кисели краставички - 50 г
- лук - 30 г
- магданоз - 1 връзка
- олио - 2 с.л.
- естрагон - 1 листче
- чубрица
- ябълков оцет - 1 с.л.
Начин на приготвяне
Аспержите се сваряват във вода, отцеждат се, поставят се в стъклен или порцеланов съд и се изстудяват в хладилника.
Към тях се сервира зеленчуков сос, приготвен по следния начин: Маринованите краставички, лукът, магданозът и листът естрагон се нарязват на дребно, посоляват се, добавят се чубрицата, оцетът и олиото.
Всичко се пасира добре. Поднася се към аспержите.
Сосът става по-пикантен и вкусен, ако вместо оцет се изстиска лимонов сок и се добави горчица – 1 ч.л.подобни рецепти тук
Към тях се сервира зеленчуков сос, приготвен по следния начин: Маринованите краставички, лукът, магданозът и листът естрагон се нарязват на дребно, посоляват се, добавят се чубрицата, оцетът и олиото.
Всичко се пасира добре. Поднася се към аспержите.
Сосът става по-пикантен и вкусен, ако вместо оцет се изстиска лимонов сок и се добави горчица – 1 ч.л.подобни рецепти тук