Аспержи с пикантен сос

10/02/2019
Янка Горанова
отЯнка ГорановаНовак212
  • Приготвяне20 мин.
  • Готвене50 мин.
  • Общо70 мин.
  • Порции4
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо16
  • Преглеждания за месеца14
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Аспержите се сваряват във вода, отцеждат се, поставят се в стъклен или порцеланов съд и се изстудяват в хладилника.

Към тях се сервира зеленчуков сос, приготвен по следния начин: Маринованите краставички, лукът, магданозът и листът естрагон се нарязват на дребно, посоляват се, добавят се чубрицата, оцетът и олиото.

Всичко се пасира добре. Поднася се към аспержите.

Сосът става по-пикантен и вкусен, ако вместо оцет се изстиска лимонов сок и се добави горчица – 1 ч.л.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар