Ezine.bg»Рецепти»Риба»Риба на пара по руски

Риба на пара по руски

Риба на пара по руски1 / 2
08/01/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • риба - 1 кг бяла риба, костур, щука или хек
  • лук - 2 глави кромид
  • бульон - 200 г
  • магданоз - 2 бр. корени
  • магданоз - ½ връзка
  • копър - ½ връзка
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
  • За гарнитурата
  • картофи - 10 бр. варени
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Подредете върху решетката в съда за готвене на пара нарязаната на порции риба с кожата надолу, сипете бульона, прибавете черния пипер и солта, нарязания лук, корените магданоз и задушавайте на слаб огън около 15 мин.

Сложете порциите риба в плато, гарнирайте с варени картофи, полейте със соса от варенето и наситнените магданоз и копър.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: