Класически пататник на тиган

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
696
2k
5k
401
4
30/11/2018
"Хубав пататник в голям тиган се прави, за да има за всички "
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо53 110
  • Преглеждания за месеца2215
  • Преглеждания за седмицата555
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества
Пататник

Начин на приготвяне

Обелваме картофите и настъргваме на едро ренде. Към тях прибавяме солта и бъркаме, като оставяме за около 5 минути.

След преминаване на времето с длани, шепа по шепа, изстискваме водата от тях. Към готовите картофи добавяме яйцето, натрошеното сирене и джоджена.

Разбъркваме добре, като в тиган поставяме 1/2 от маслото. Когато се разтопи, с помощта на лъжица изсипваме сместа в него, леко я притискаме и оформяме пататник.

Оставяме да се пържи за около 10 минути. Върху тигана слагаме чиния, която да може да поеме размера на пататника.

Поставяме ръка върху дъното на чинията и обръщаме тигана върху нея. Оставяме така в чинията, а тигана поставяме отново на котлона и прибавяме останалото масло.

Изчакваме да се разтопи и приплъзваме към него суровата страна на пататника. Пържим и от тази страна за около 10 минути.

Картофобелачка за плодове и зеленчуци - универсална
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Картофобелачка за плодове и зеленчуци - универсална
2.38 лв.
Виж ››

Дребните удоволствия и уреди са онези, които превръщат престоя в кухнята в приятно изживяване, а не в истинска досада :)

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар