ezine.bg»Рецепти»Морски Дарове»Топли мариновани миди

Топли мариновани миди

MarianeMariane
Джедай
202128261
24/09/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Мидите се почистват много добре, слагат с в тенджера без вода, заливат се с виното и се задушават на тих огън.

Когато се отворят всички, месото се почиства от черупките и се връща обратно в тенджерата. Мидените ядки се заливат с бульона, в който са се варили.

Маслото се загрява, запържва се в него за кратко брашното и се разрежда с малко от бульона, след което всичко се изсипва при мидите и се вари за около 4-5 минути. Поръсва се с червен пипер.

Ястието се снема от котлона, подправя се с жълтъците - разбити с лимоновия сок и се поръсва със ситно нарязан магданоз. Поднасяме мидите топли.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: