ezine.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Борш»Борш със стъбла и листа от младо цвекло

Борш със стъбла и листа от младо цвекло

Борш със стъбла и листа от младо цвекло
11/12/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне25 мин.
Готвене40 мин.
Общо65 мин.
Порции4
"Опитайте този борш, за не изхвърляте листата и стъблата на младото цвекло, защото те са много ценен и вкусен продукт."

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Задушете в маслото за 10 – 15 мин нарязаните на резени цвекло, моркови и лук.

Сипете в кипящия подсолен бульон задушените зеленчуци и когато пак кипне добавете наситнените стъбла и листа от цвеклото, парчета картофи, захарта, черния пипер, солта и варете 15 – 20 мин.

По средата на варенето прибавете кубчетата тиквички и резените домати.

Във всяка порция с борш добавете сметана и поръсете със ситно нарязаните копър и магданоз.

С борша обикновено се поднася с кльоцки, кулебяка с елда, ватрушки или разтегаи.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: