Агнешки гювеч с ориз

Янка ГорановаЯнка Горанова
Новак
696
1k
158
15/01/2019
Приготвяне30 мин.
Готвене140 мин.
Общо170 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 061
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвената агнешка плешка се нарязва на порции и се запържва в олиото. Прибавят се нарязаните на едро лук, червени и зелени чушки, домати и скилидки чесън.

Изсипва се в глинен гювеч, поръсва се със сол, черен пипер, прибавят се оризът и нарязаните на кубчета картофи и се залива с около 1 литър вода.

Пече се във фурната около 2 часа, докато се сварят оризът и картофите.

Класически български гювеч с капак 7л
Приготвяй си тази рецепта в:
Класически български гювеч с капак 7л
25.99 лв.
Виж ››

Вече знаем, че тайната на вкусните ястия е в това, че са приготвени с много любов и в глинен гювеч с капак с голям обем.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар