ezine.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Печено Свинско»Бавно печен свински джолан в гювеч

Бавно печен свински джолан в гювеч

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
6673k2k1k3
Бавно печен свински джолан в гювеч
Снимка: Албена Асенова
1 / 2
29/11/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
240 мин.
Общо
260 мин.
Порции
3
"Не е нужно да стоите пред печката, докато джоланът се пече, но от друга страна, ако не можете да откъснете очи от него ..."

Необходими Продукти

* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Свинският джолан се измива и подсушава. Поръсва се със сол, черен и червен пипер. Накрая се овкусява със суха мащерка, след което се поставя в хладилника за няколко часа. Дъното на глиненият гювеч се намазнява, поставят се необелени целите скилидки чесън, а върху тях джолана.

Налива се малко вода, гювечът се похлупва и поставя във фурната. Пече се първият половин час на 220 градуса, след което температурата се намалява на 150 градуса.

Картофите се обелват и нарязват на средно големи парчета, морковите на колелца, гъбите и лукът на шайби. Всички зеленчуци се овкусяват със сол и олио.

Прибавя се и малко царевично брашно. Разбъркват се и по средата на печенето се слагат около джолана. Малко преди готовност капакът се маха, а ястието се допича. Получава се невероятно печено свинско месо.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: