Малка питка с кисело мляко и сирене

29/11/2018
"Съмняваме се, че една ще ви стигне, понеже питката е малка, но имате рецептата и може да си направите още по всяко време "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 808
  • Преглеждания за месеца121
  • Преглеждания за седмицата12
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете маята в 1/2 ч.ч. топла вода. Добавете захарта и щипка брашно. Разбъркайте и оставете маята на топло, за да се активира.

Пресейте брашното. Направете кладенче.

Чукнете яйцата в купа/отделете единия жълтък за намазване на питката/, разбийте ги, добавете киселото мляко, олиото, солта и изсипете течността с маята.

Разбъркайте и налейте течните съставки в кладенчето. Омесете меко тесто. При необходимост добавете още брашно до замесването на гладко тесто.

Покрийте тестото и го оставете на топло, за да втаса. Готовото тесто раздърпайте върху набрашнена повърхност, поръсете с натрошено сирене и свийте на топка, като внимавате сиренето да остане в средата.

Оформете питката и я сложете в тава, застлана с домакинска хартия. Намажете повърхността ѝ с разбит жълтък. Оставете я да втаса повторно.

Готовата питка сложете в загрята фурна до 150 градуса, като през 3-4 минути увеличавате градусите и стигнете до 190 градуса.

Изпечете питката до златист загар. Готовността ѝ проверете с дървена клечица.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар