Мусака с картофи и кайма

Илияна Димова
Илияна Димова
Новак
29/11/2018
Приготвяне20 мин.
Готвене45 мин.
Общо65 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо762
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме и обелваме картофите. Измиваме и нарязваме на кубчета. Каймата слагаме в тиганче или касерола. наливаме малко вода (1/2 к.ч.) и олио (5 с.л.). Подправяме с черен пипер, чубрица, къри и червен пипер.

Разбъркваме и задушаваме, докато изври водата и започне да се запържва. Към запържената кайма, сипваме нарязаните на кубчета картофи. Наливаме чаша вода и сипваме в тавичка. Прибавяме натрошен пилешки бульон, разбъркваме и при необходимост доливаме още малко вода, до нивото на продуктите.

Слагаме тавичката във фурната и печем до готовност, да изври водата и картофите да омекнат. В купа приготвяме заливка за мусака, като разбиваме хомогенно яйцата с кисело мляко, сол, куркума и брашно.

Изливаме заливката върху мусаката и допичаме във фурната до златисто. Поднасяме мусаката с кисело мляко.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар