Масло с бадеми

MarianaMariana
Джедай
198
97
101
28/09/2019
"Ако ще ставате мастър шеф, трябва да имате под ръка в хладилника овкусено масло, което сами сте приготвили "
Приготвяне5 мин.
Готвене20 мин.
Общо25 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо77
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелените бадеми се смилат в машината за мелене на орехи, след което се заливат с прясното мляко и се варят на тих огън за около 10-15 минути, докато се получи гъста смес.

Така сварените бадеми се чукат в хаван, за да се получи пюре, което се прекарва през сито и се прибавя към размекнатото масло. Слага се магданоз.

По желание може да се прибави сол. Овкусеното масло се съхранява в хладилник.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар