Лесен ябълков сладкиш

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
9023k7k2k6
Лесен ябълков сладкиш
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 6
28/11/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр.
  • захар - 12 с.л.
  • ванилена захар - 1 пакет
  • олио - 12 с.л.
  • прясно мляко - 12 с.л.
  • брашно - 350 г
  • брашно - 1 с.л за поръсване
  • бакпулвер - 10 г
  • канела - 1 ч.л.
  • сол - 1 щипка
  • ябълки - 4 бр. средни
  • кафява захар - 2 - 3 с.л. за поръсване на ябълките
  • какао - 1 с. л
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме яйцата със захарта и ваниловата захар .

Прибавяме заедно олиото и прясното мляко.

Към тях добавяме и пресятото брашно на порции.

Прибавяме накрая бакпулвера и солта.

Ябълките нарязваме на кубчета и поставяме в съд, като прибавяме и канелата.

Разбъркваме добре.

Вземаме си тавичка и я намазваме с олио.

Изсипваме кексовата смес, върху нея поставяме нарязаните ябълки и поръсваме с брашното.

Другите две ябълки нарязваме на тънки филийки и редим върху сместа.

Поставяме във фурната и печем нашия ябълков сладкиш на 180 градуса около 40-45 минути.

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: