Домашно приготвен бахур

28/11/2018
"Специалните домашни мезета, като този бахур, се поднасят задължително и с домашни питиета, да си знаете "
Приготвяне30 мин.
Готвене120 мин.
Общо150 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 171
  • Преглеждания за месеца38
  • Преглеждания за седмицата35
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • сърца - 1 бр.
  • бъбреци - 2 бр.
  • бял дроб - 1/2 бр.
  • свинско месо - 500 г от диафрагмите
  • свинско месо - 1 кг от корема
  • свинско месо - 3 кг от бут
  • свинско месо - 1 кг парчета от бузите
  • ориз - 1 ч.ч.
  • кимион - 60 г
  • черен пипер - 40 г
  • праз - 2 стръка
  • сол - 100 г
  • карантия - 1 връзка изчистени дебели черва
  • лук - 2 глави
  • оцет
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бъбреците, сърцата и дробът измиваме добре с вода. Измиваме добре ориза, изсипваме вода и оставяме да набъбне в тенджерата на котлона. Праза нарязваме съвсем ситно.

Месата накълцваме или минаваме през машинка с едър нож. Самото месо посоляваме и добавяме подправките и ориза и омесваме хубаво, като оставяме за около час да си поеме миризмите.

След като е минало времето, в съда, където е месото, наливаме гореща вода - около 1 литър, която спомага за пълненето на червата. Напълваме си червата с помощта на машинка за пълнене на наденички колбаси.

Завързваме от двата края, като при пълнене не се пълнят много, а се оставят да са меки, защото при варене оризът и дробът се надуват.

Надупчваме всички черва, поставяме ги в торбичка за зеленчуци, защото е удобна при поставянето и ваденето на бахура.

Тази торбичка поставяме в голяма тенджера, за да може да врят около 2 часа. Преди това на дъното и поставяме, почистени пръчки от асма или голяма чиния, за да не залепва.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар