Пилешки бутчета с ориз и зелен фасул във фурна

28/11/2018
"Не е нужно ястието да е завъртяно, за да е вкусно - и простите пилешки бутчета с ориз и зелен фасул ще се харесат на всички, защото са уникално вкусни "
Приготвяне20 мин.
Готвене55 мин.
Общо75 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 944
  • Преглеждания за месеца1047
  • Преглеждания за седмицата48
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Размразете зеления фасул предварително. Обелете лука и го нарежете на ситно.

Загрейте фурната. Сложете олиото и нарязания лук в тава за печене. Гответе до омекването на лука.

Прибавете зеления фасул и ориза, който предварително сте измили обилно под течаща вода. Разбъркайте и гответе 3-4 минути.

Овкусете със сол и универсална подправка на вкус. Налейте топла вода до покриването на ориза.

Изпечете във фурната, загрята до 200 градуса.

Ястието е готово, когато пилешките бутчета придобият златист цвят и ориза е омекнал. Преди поднасяне поръсете със свеж магданоз.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар