ezine.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Кисело зеле варено

Кисело зеле варено

Марио НиколовМарио Николов
Новак
447840323
Кисело зеле варено
11/12/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Такава чудна гарнитура сме ви приготвили от кисело зеле, че има опасност да забравите за пържолата, която ще сложим до нея"

Необходими Продукти

  • кисело зеле - 1 кг
  • растително масло - ½ ч.ч.
  • брашно - 2 - 3 с.л.
  • ким
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зелето се отцежда и се нарязва на тънки ивици. Слага се да се вари на умерен огън в собствения му сок.

За да се намали киселинността, се прибавя малко топла вода.

Прибавя се ½ чаена лъжичка ким. Зелето се вари до омекване.

Растителното масло се сгрява и с него се залива омекналото зеле.

Брашното се размива в студена вода, изсипва се при зелето (или брашното се прибавя чрез наръсване на 2-3 пъти, за да не се образуват топчета) и се вари на тих огън още 20-30 мин.

Поднесете като гарнитура към месо по избор.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: