Паниран карфиол

Марио НиколовМарио Николов
Новак
447
791
94
03/12/2018
Приготвяне15 мин.
Готвене25 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 383
  • Преглеждания за месеца11
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • карфиол - 800 г
  • яйца - 2 бр
  • брашно - 3 с.л.
  • черен пипер
  • сол
  • растително масло
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Карфиолът, накъсан на цветчета, се полусварява в кипяща подсолена вода и се отцежда в сито.

Яйцата се разбиват и се смесват с брашното, размито с две супени лъжици студена отвара от карфиола, така че да се получи сравнително гъсто течно тесто.

Цветчетата от карфиола се топят в маслото и се пържат в маслена баня от силно сгорещено растително масло.

Панираният карфиол се наръсва с черен пипер и се поднася със салата по избор.

Продълговато ренде със силиконова дръжка 38x5см.
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Продълговато ренде със силиконова дръжка 38x5см.
10.99 лв.
Виж ››

Когато не ви се занимава да режете, извадете тайното си оръжие - продълговатото ренде за лесно обработване на храната. Универсално ренде, на което нито един продукт не би могъл да се опре!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар