Карфиол със сос Бешамел

03/12/2018
Марио Николов
отМарио НиколовНовак349
  • Приготвяне15 мин.
  • Готвене25 мин.
  • Общо40 мин.
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо463
  • Преглеждания за месеца26
  • Преглеждания за седмицата11
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Карфиолът се сварява в 1 чаена чаша кипяща посолена вода, в която е добавено растително масло. Накъсва се на цветчета.

Лукът, нарязан на ситно, се задушава в маслото и 1-2 с.л. гореща вода до златисто оцветяване.

Като остане на мазнината, се прибавя брашното и се прави светла запръжка, която се разрежда със студено мляко и отварата от варенето на карфиола, докато се получи гъстичък сос.

Подправя се на вкус със сол, лимонов сок и черен пипер.

Карфиолът се разпределя в чиниите, залива се със соса и се наръсва с кашкавала. [подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар