ezine.bg»Рецепти»Предястия»Сирене по Шопски»Сирене по шопски в гювече

Сирене по шопски в гювече

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
9023k7k2k6
Сирене по шопски в гювече
Снимка: Стоянка Русенова
27/11/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
25 мин.
Порции
1
"Класическо предложение от Българската кухня, което вярваме, че ще оцените"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

На дъното на малко гювече слагаме маслото. Домата нарязваме на филийки и ги нареждате върху маслото. Нарязваме сиренето на плочки.

Върху доматите поставяме плочките сирене, като поръсваме с чубрицата. Така повтаряме до свършването на сиренето.

След това покриваме с капака на гювечето и го поставяте в студена фурна. Включваме на 200 градуса и печете 20 минути.

След като минат 20-тина минути вадим гювечето от фурната, махаме капака и чукваме яйцето. Връщаме сиренето по шопски отново във фурната и печем, докато яйцето стане готово.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: