Ezine.bg»Рецепти»Основни Ястия»Пататник»Картофи с яйца, печени на тиган

Картофи с яйца, печени на тиган

Марио НиколовМарио Николов
Новак
447886334
Картофи с яйца, печени на тиган1 / 2
10/12/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Ако още не сте опитвали този вкусен пататник, време е да поправите тази грешка"

Необходими Продукти

  • картофи - 1 кг
  • яйца - 4 бр
  • олио - 4 - 5 с.л.
  • сол
  • червен пипер
  • кашкавал - 4 - 5 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се обелват и се настъргват на ренде. Прибавят се яйцата, разбити с малко сол и червен пипер.

Сместа се разсипва с тиган със силно сгорещеното растително масло, похлупва се с капак и се оставя на тих огън 10 мин.

Обръща се и се запича до зачервяване и от другата страна.

Готовият пататник се наръсва с настъргания кашкавал и се разпределя на порции.

Поднася се топло със салата от домати или кисели краставички.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: