Сарми със зрял фасул на фурна

03/12/2018
  • Приготвяне30 мин.
  • Готвене50 мин.
  • Общо80 мин.
  • Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо97
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фасулът, изкиснат от вечерта в студена вода, се вари на тих огън без подправки до омекване.

Лукът, нарязан на ситно, се задушава в 4-5 супени лъжици растително масло до прозрачност, наръсва се с една чаена лъжичка червен пипер и се прибавят доматеното пюре, отцеденият фасул, смачканите с вилица сварени картофи, джоджен и сол на вкус.

Сместа се разбърква и се разпределя в зелевите листа, с които се свиват сарми.

Нареждат се сармите плътно една до друга в малка тавичка, заливат се с 2 чаени чаши от фасуления бульон, наръсват се с останалия червен пипер и растителното масло и се пекат, докато останат на малко сос. [подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар