Зрял фасул по гръцки на фурна

15/01/2019
Приготвяне35 мин.
Готвене180 мин.
Общо215 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо262
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фасулът се накисва от вечерта в 4 ч.ч. студена вода. На следния ден се кипва бавно и се вари на тих огън около 1 ч.

Прибавят се нарязаните на дребно корени за супа и след 20 мин. – нарязаните на кубчета картофи. Долива се толкова гореща вода, че да се покрият.

Вари се 20 мин., след което сместа се отцежда и се смесва с маслините, почистени от костилките, кашкавалът, нарязан на кубчета, и половината растително масло.

Лукът (кромид и праз), нарязан на ситно, се задушава в останалото растително масло, прибавя се доматеното пюре, наръсват се червеният пипер и брашното и се разрежда с бульона от боба.

Сместа се кипва, посолява се и се изсипва върху фасула, сложен в тавичка. Ястието се пече в умерена фурна 25-30 мин. Поднася се с туршия.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар