ezine.bg»Рецепти»Предястия»Разядки»Домашно приготвен катък

Домашно приготвен катък

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
8703k7k1k4
Домашно приготвен катък
Снимка: Стоянка Русенова
28/11/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
155 мин.
Порции
4
"Вместо да си купувате нещо от магазина със съмнително качество, пригответе си сами домашен катък по тази рецепта"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Овчето мляко сипваме в съд и поставяме на водна баня и оставяме да ври за около 2 часа. След като е готово, оставяме на страна, за да се охлади.

В купичка слагаме солта, киселото мляко, маята и малко прясно мляко.

Разбъркваме, така че да разтопим солта.

Готовата смес изсипваме в тенджерата с прясното мляко и разбъркваме. Натрошаваме сиренето и него прибавяме.

Оставяме тенджерата за 1 нощ да престои.

Когато отмине 1 час, млякото трябва да се е сгъстило, разбъркваме и поставяме в тензух, за да се изцеди.

След като се изцеди, пълним в буркани и поставяме в хладилника.

Катъкът е готов за консумация.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: