Домашно приготвен катък

28/11/2018
"Вместо да си купувате нещо от магазина със съмнително качество, пригответе си сами домашен катък по тази рецепта "
Приготвяне35 мин.
Готвене120 мин.
Общо155 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо26 754
  • Преглеждания за месеца8786
  • Преглеждания за седмицата327
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Овчето мляко сипваме в съд и поставяме на водна баня и оставяме да ври за около 2 часа. След като е готово, оставяме на страна, за да се охлади.

В купичка слагаме солта, киселото мляко, маята и малко прясно мляко.

Разбъркваме, така че да разтопим солта.

Готовата смес изсипваме в тенджерата с прясното мляко и разбъркваме. Натрошаваме сиренето и него прибавяме.

Оставяме тенджерата за 1 нощ да престои.

Когато отмине 1 час, млякото трябва да се е сгъстило, разбъркваме и поставяме в тензух, за да се изцеди.

След като се изцеди, пълним в буркани и поставяме в хладилника.

Катъкът е готов за консумация.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар