Домашно приготвен катък

28/11/2018
Стоянка  Русенова
отСтоянка РусеноваЕксперт419121666
"Вместо да си купувате нещо от магазина със съмнително качество, пригответе си сами домашен катък по тази рецепта "
  • Приготвяне35 мин.
  • Готвене120 мин.
  • Общо155 мин.
  • Порции4
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо17 526
  • Преглеждания за месеца70
  • Преглеждания за седмицата25
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Овчето мляко сипваме в съд и поставяме на водна баня и оставяме да ври за около 2 часа. След като е готово, оставяме на страна, за да се охлади.

В купичка слагаме солта, киселото мляко, маята и малко прясно мляко.

Разбъркваме, така че да разтопим солта.

Готовата смес изсипваме в тенджерата с прясното мляко и разбъркваме. Натрошаваме сиренето и него прибавяме.

Оставяме тенджерата за 1 нощ да престои.

Когато отмине 1 час, млякото трябва да се е сгъстило, разбъркваме и поставяме в тензух, за да се изцеди.

След като се изцеди, пълним в буркани и поставяме в хладилника.

Катъкът е готов за консумация.[подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар