ezine.bg»Рецепти»Основни Ястия»Пълнени Патладжани»Печен патладжан със сирене и чесън

Печен патладжан със сирене и чесън

ЗориЗори
Експерт
1467236192294
Печен патладжан със сирене и чесън
Снимка: Зори
1 / 5
27/11/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Изкусителен аромат, който грабва и вкус, който ще запомните - да ви е вкусно"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Измиват се патладжаните и се режат на две по дължина. Правят се по няколко прореза с остър нож в сърцевината им и в тях се поръсва по малко сол. Оставят се настрани за 15 - 20 минути, докато започнат да отделят сокове.

С ръце се отцеждат от сока и се прехвърлят в намаслена тавичка.

Изпичат се в загрята на 180 - 200 градуса фурна, първо с прорезите нагоре, след което се обръщат обратно. Печенето продължава около 15 минути.

Изпечените патладжани се пълнят със сместа от скълцаните магданоз, чесън, нарязаните чери домати.

Поръсват се с малко сол, сух риган и прясно смлян черен пипер.

Най-отгоре се нарежда накъсаната моцарела. Поливат се със струйка зехтин и се връщат във фурната до апетитен загар на плънката.

Поднасят се горещи, поръсени с цели листенца пресен босилек.

Добър апетит!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: