ezine.bg»Рецепти»Предястия»Разядки»Разядка с печен патладжан

Разядка с печен патладжан

ЗориЗори
Експерт
1467256192434
Разядка с печен патладжан
Снимка: Зори
1 / 2
26/11/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
4
"Всеки печен патладжан на вкусна разядка трябва да бъде превърнат"

Необходими Продукти

  • патладжани - 1 бр., едър
  • люти чушки - 1 шепа (около 10 - 12 бр.) жълти, червени, зелени
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • зехтин - 2 - 3 с.л. екстра Върджин
  • ябълков оцет - 2 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • магданоз - 2 - 3 с.л. ситно нарязан
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патладжанът и чушлетата се измиват и подсушават. Изпичат се от всички страни на скара или направо на керамичния котлон на кухненската печка заедно със целите небелени скилидки чесън. На патладжана му трябва най-много време, следван от чушлетата, най-бързо се изпичат скилидките чесън.

Прибират се (без чесъна) в найлонов плик за 15 - 20 минути, за да се обелят по-лесно. Обелват се.

Патладжанът, чушлетата, чесънът и магданозът се слагат в купа и се пасират до не много гладка консистенция.

Разядката се овкусява със сол, черен пипер, оцет и зехтина и се прибира в хладилник за няколко часа.

Добър апетит!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: