Разядка с печен патладжан

ЗорицаЗорицаНовак1781
26/11/2018
"Всеки печен патладжан на вкусна разядка трябва да бъде превърнат "
Приготвяне10 мин.
Готвене15 мин.
Общо25 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо17 635
  • Преглеждания за месеца117
  • Преглеждания за седмицата18
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патладжанът и чушлетата се измиват и подсушават. Изпичат се от всички страни на скара или направо на керамичния котлон на кухненската печка заедно със целите небелени скилидки чесън. На патладжана му трябва най-много време, следван от чушлетата, най-бързо се изпичат скилидките чесън.

Прибират се (без чесъна) в найлонов плик за 15 - 20 минути, за да се обелят по-лесно. Обелват се.

Патладжанът, чушлетата, чесънът и магданозът се слагат в купа и се пасират до не много гладка консистенция.

Разядката се овкусява със сол, черен пипер, оцет и зехтина и се прибира в хладилник за няколко часа.

Добър апетит!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар