Разядка с печен патладжан

ЗориЗори
Експерт
125
608
486
56
2
26/11/2018
"Всеки печен патладжан на вкусна разядка трябва да бъде превърнат"
Приготвяне10 мин.
Готвене15 мин.
Общо25 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо25 939
  • Преглеждания за месеца159
  • Преглеждания за седмицата17
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • патладжани - 1 бр., едър
  • люти чушки - 1 шепа (около 10 - 12 бр.) жълти, червени, зелени
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • зехтин - 2 - 3 с.л. екстра Върджин
  • ябълков оцет - 2 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • магданоз - 2 - 3 с.л. ситно нарязан
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патладжанът и чушлетата се измиват и подсушават. Изпичат се от всички страни на скара или направо на керамичния котлон на кухненската печка заедно със целите небелени скилидки чесън. На патладжана му трябва най-много време, следван от чушлетата, най-бързо се изпичат скилидките чесън.

Прибират се (без чесъна) в найлонов плик за 15 - 20 минути, за да се обелят по-лесно. Обелват се.

Патладжанът, чушлетата, чесънът и магданозът се слагат в купа и се пасират до не много гладка консистенция.

Разядката се овкусява със сол, черен пипер, оцет и зехтина и се прибира в хладилник за няколко часа.

Добър апетит!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар