Разядка с печен патладжан

26/11/2018
Зорица
отЗорицаЕнтусиаст6991691
"Всеки печен патладжан на вкусна разядка трябва да бъде превърнат "
  • Приготвяне10 мин.
  • Готвене15 мин.
  • Общо25 мин.
  • Порции4
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо11 807
  • Преглеждания за месеца5319
  • Преглеждания за седмицата542
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патладжанът и чушлетата се измиват и подсушават. Изпичат се от всички страни на скара или направо на керамичния котлон на кухненската печка заедно със целите небелени скилидки чесън. На патладжана му трябва най-много време, следван от чушлетата, най-бързо се изпичат скилидките чесън.

Прибират се (без чесъна) в найлонов плик за 15 - 20 минути, за да се обелят по-лесно. Обелват се.

Патладжанът, чушлетата, чесънът и магданозът се слагат в купа и се пасират до не много гладка консистенция.

Разядката се овкусява със сол, черен пипер, оцет и зехтина и се прибира в хладилник за няколко часа.

Добър апетит! [подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар