Грис кремчета с канела и хинап

26/11/2018
ВИОЛЕТА МАТЕВА
отВИОЛЕТА МАТЕВАНовак1694
"Любим десерт от детството - грис кремче с канела и хинап "
  • Приготвяне10 мин.
  • Готвене10 мин.
  • Общо20 мин.
  • Порции3
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо136
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В подходящ съд се разтопява и загрява маслото. Сипва се грисът и се разбърква да смени цвета си на леко кремав.

Дръпва се от котлона и наливаме гореща вода, захар и канела 1 ч.л.

С телена бъркалка се бърка на умерен огън, докато се сгъсти. Сваля се от котлона и сипваме крема в чашки.

Декорира се с плодче от хинап и щипка канела или смлени орехи.

Хапва се охладен.

Да ви е сладко! [подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар