Кифлички с кисело мляко и шоколад

ВИОЛЕТА МАТЕВАВИОЛЕТА МАТЕВА
Експерт
427
1k
893
249
5
26/11/2018
Приготвяне40 мин.
Готвене20 мин.
Общо60 мин.
Порции20
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 160
  • Преглеждания за месеца20
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Активира се маята, като се натрошава в хладка вода с една лъжица захар и две лъжици брашно. Оставя се да шупне и с останалите продукти се замесва меко тесто.

Оставя се да втаса на топло да удвои обема си и разточваме на правоъгълна кора с размери 35 см на 25 см. Срязва се на две през средата по дължина и нарязваме на триъгълници.

В широката час се поставя по 1 ч.л. течен шоколад и като се издърпва връхчето, се навива на кифлички.

Кифличките се нареждат в тава върху хартия за печене и оставяме за 15 минути на топло.

Намазва се с отделения жълтък, разбит с малко олио, и поръсваме сусам.

Печем в загрята фурна 180°C за 20 минути с вентилатор.

Практичен метален нож за тесто 20 см
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Практичен метален нож за тесто 20 см
7.55 лв.
Виж ››

Приготвянето на тестени сладкиши и солени изделия вече е по-лесно, бързо и точно, благодарение на металния нож за тесто. Усъвършенствайте уменията си в боравенето с тесто и станете истински самоук талант с вашия нов метален нож за тесто!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар