Запеканка от кайма с моркови и кашкавал

ВИОЛЕТА МАТЕВАВИОЛЕТА МАТЕВА
Експерт
427
1k
893
248
5
26/11/2018
Приготвяне15 мин.
Готвене35 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо353
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо се сваряват яйцата, обелват се и нарязваме на парчета.

Сваряват се обелени моркови и се нарязват на ситно заедно с лука.

Омесва се каймата с подправките и нарязаните зеленчуци и в намазнена правоъгълна тавичка се разстила на блат да покрие дъното.

Отгоре се залива с малко олио. Печем в загрята фурна 200°C до готовност на каймата.

Изважда се и поръсваме с настърган кашкавал - от топлината той се разтапя.

Нарязва се запеканката на квадрати и сервираме с пресни домати или зелева салата.

Вкусна и лесна рецепта!

Традиционен керамичен пахар с диаметър 20 см
Приготвяй си тази рецепта с:
Традиционен керамичен пахар с диаметър 20 см
7.89 лв.
Виж ››

Стилен и много функционален керамичен пахар с традиционни български мотиви - дълбока паница, в която много салата може да поднесете.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар