Блини за всеки ден

26/11/2018
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо342
  • Преглеждания за месеца31
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • яйца - 2 бр.
  • прясно мляко - 250 мл
  • брашно - 1 ч.ч.
  • вода - 1 ч.ч. до средно рядка каша
  • сол - 1 к.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • олио - 1 с.л.
  • сода за хляб - 1 щипка
  • олио - за намазване на тигана
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се разбиват яйцата със захарта с телена бъркалка. Добавя се сол, олио сода за хляб и наливаме прясното мляко.

Прибавя се лъжица по лъжица от брашното, като се разбърква на гъста кашичка. Разрежда се с вода до нужната гъстота като боза.

Загрява се тефлонов тиган, намазан с малко олио, и сипваме по един черпак от кашата.

Печем блините от двете страни до готовност изваждаме в чиния и намазваме с малко масло.

Сервираме блините топли със сирене или мед. Чудесна рецепта от руската кухня!

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар