Воденички с ориз и зеленчуци

ВИОЛЕТА МАТЕВАВИОЛЕТА МАТЕВА
Експерт
390
5
169
4
26/11/2018
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо373
  • Преглеждания за месеца21
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистени воденички се варят в подсолена вода до готовност за 40 минути. Изваждат се и нарязваме на парчета, като бульонът се прецежда.

Почистват се зеленчуците, лукът се реже на ситно, морковът се рендосва на едро, чушката на ленти.

В тиган се загрява олио, запържват се зеленчуците с щипка сол да омекнат. Прибавяме воденичките да се запържат и те, добавяме и ориз, като се разбърква за още 2-3 минути.

Налива се чаша по чаша от прецедения бульон и дафинов лист. Овкусява се с подправки.

Готви се на тих огън, като често се разбърква до готовност на ориза.

Ако има нужда, се долива още бульон.

Сервираме гозбата поръсена с чубрица и щипка черен пипер.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар