Лесни картофени кюфтета със сирене и кашкавал

26/11/2018
ВИОЛЕТА МАТЕВА
отВИОЛЕТА МАТЕВАНовак39051694
  • Приготвяне40 мин.
  • Готвене50 мин.
  • Общо90 мин.
  • Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо920
  • Преглеждания за месеца51
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се обелват, нарязват се на кубчета и се сваряват в подходящ съд. Водата се отцежда добре, още топли се намачкват с вилица. Добавя се ситно нарязан лук, натрошено сирене и настърган кашкавал.

Прибавя се 1 белтък и се овкусява на вкус с магданоз, чубрица, малко сол и щипка, две черен пипер. Омесва се като кайма.

С лъжица се гребва от сместа и оформяме картофени кюфтета. В табличка се поръсва обилно с брашно, нареждаме кюфтенцата отгоре също се поръсват с брашно.

Потупват се с пръсти, да полепне брашното, и оставяме в хладилника, да се охлади сместа.

В загрято олио се пържат от двете страни и изваждаме върху салфетка, да попие мазнината.

Сервираме в чиния с подходяща свежа салата.[подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар