Свински джолан супа с фиде и картофки

27/11/2018
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо665
  • Преглеждания за месеца37
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свински джолан се слага в голяма тенджера, покрива се с вода и на котлона се вари до омекване. Образува се пяна, която се обира с решетъчна лъжица.

Добавя се обелен и нарязан на ситно морков, ситно нарязан лук и скилидки чесън.

Овкусява се със сол и щипка-две черен пипер и риган.

Когато месото е сварено, се вади и се сваля от кокала. Нарязва се на парчета и връщаме в чорбата.

Сега се добавят кубчета картофи, варим до омекване, накрая натрошаваме фидето и варим до готовност.

Сваля се супата от котлона и когато леко се охлади може да се застрои с разбит жълтък и кисело мляко. Сервира се чорбата с нарязан пресен магданоз.

Може да овкусите свинската супа с оцет и още чесън.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар