Френски омлет по селски

ВИОЛЕТА МАТЕВАВИОЛЕТА МАТЕВА
Експерт
427
1k
893
263
5
27/11/2018
Приготвяне5 мин.
Готвене5 мин.
Общо10 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо773
  • Преглеждания за месеца26
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества
Омлет

Начин на приготвяне

В тиган се загрява олио, запържва се ситно нарязан праз лук, чушката нарязана на ивици и лентички бекон.

Разбърква се периодично, докато омекнат зеленчуците и беконът стане златист. Изваждат се в чиния.

В купа се разбиват яйцата с вилица, добавя се прясно мляко, щипка сол и бял пипер. В същият тиган се сипва яйчената смес.

С дървена лъжица се придърпва отгоре към средата и отдолу нагоре. Когато отдолу омлетът стане златист, накланяме тигана на една страна и с лъжицата се избута течната яйчена смес да отиде отдолу и да стегне. Така след 3-4 минути омлетът е готов.

Сипва се плънката в едната част, а с другата половина се захлупва отгоре. Сервира се веднага, може и с гарнитура. Лесно и вкусно предложение от френската кухня!

Дълбок алуминиев тиган с незалепващо покритие 26см.
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Дълбок алуминиев тиган с незалепващо покритие 26см.
36.40 лв.
Виж ››

Дълбокият тиган винаги улеснява готвенето, а когато е с незалепващо покритие, това го прави незаменим помощник. Този алуминиев тиган е точно такъв - позволява готвене на различни ястия, има удобна дръжка за съхранение и пренасяне. Удобството да имаш тиган с незалепващо покритие - просто няма друго такова!

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар