Френски омлет по селски

ВИОЛЕТА МАТЕВАВИОЛЕТА МАТЕВА
Експерт
397
1k
795
240
4
27/11/2018
Приготвяне5 мин.
Готвене5 мин.
Общо10 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо660
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тиган се загрява олио, запържва се ситно нарязан праз лук, чушката нарязана на ивици и лентички бекон.

Разбърква се периодично, докато омекнат зеленчуците и беконът стане златист. Изваждат се в чиния.

В купа се разбиват яйцата с вилица, добавя се прясно мляко, щипка сол и бял пипер. В същият тиган се сипва яйчената смес.

С дървена лъжица се придърпва отгоре към средата и отдолу нагоре. Когато отдолу омлетът стане златист, накланяме тигана на една страна и с лъжицата се избута течната яйчена смес да отиде отдолу и да стегне. Така след 3-4 минути омлетът е готов.

Сипва се плънката в едната част, а с другата половина се захлупва отгоре. Сервира се веднага, може и с гарнитура. Лесно и вкусно предложение от френската кухня!

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар