Начин на приготвяне
Избират се гъби с хубава кръгла форма. Калпачетата обелваме с помощта на ножче. Пънчетата отделяме от горната част на гъбата, измиваме и ги подсушаваме. Пънчетата нарязваме на дребно и оставяме настрана.
Взимаме скилидките чесън, смачкваме с ножа и след това режем на ситно, за да стане като едра каша. В тиган слагаме маслото и след това изсипваме чесъна, след като се позапържи добавяме нарязаните пънчета от печурките.
Овкусяваме с подправките на вкус и оттегляме от котлона. С помощта на лъжица пълним гъбите и ги поставяме в тавичка. Печем на 180°С до омекване на гъбите, слагаме настърган кашкавал на всяка една гъба и връщаме във фурната.
Готовите пълнени гъби поднасяме със свежа салата.