Пържен телешки черен дроб с лук

03/12/2018
  • Приготвяне15 мин.
  • Готвене40 мин.
  • Общо55 мин.
  • Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 222
  • Преглеждания за месеца107
  • Преглеждания за седмицата34
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • черен дроб - 1 кг телешки
  • лук - 5 глави кромид
  • брашно - 2 к.ч.
  • олио - 2 к.ч.
  • магданоз - ½ връзка
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете на филийки почистения от големите кръвоносни съдове и ципи телешки дроб, поръсете го с черен пипер и сол, оваляйте го в брашното и го изпържете в горещото олио.

Прехвърлете пържения телешки дроб в йенска тенджера.

Задушете в същата мазнина, която сте прецедили, наситнения лук и разбъркайте с нарязания магданоз, ако е нужно посолете и сипете върху изпържения дроб.

Поднесете ястието в йенската тенджера, за да остане дробът топъл до края на консумацията му. [подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар