Пържен телешки черен дроб с лук

03/12/2018
"Пържен телешки черен дроб с лук - вкусотия до няма и къде "
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо5 484
  • Преглеждания за месеца267
  • Преглеждания за седмицата57
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • черен дроб - 1 кг телешки
  • лук - 5 глави кромид
  • брашно - 2 к.ч.
  • олио - 2 к.ч.
  • магданоз - ½ връзка
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете на филийки почистения от големите кръвоносни съдове и ципи телешки дроб, поръсете го с черен пипер и сол, оваляйте го в брашното и го изпържете в горещото олио.

Прехвърлете пържения телешки дроб в йенска тенджера.

Задушете в същата мазнина, която сте прецедили, наситнения лук и разбъркайте с нарязания магданоз, ако е нужно посолете и сипете върху изпържения дроб.

Поднесете ястието в йенската тенджера, за да остане дробът топъл до края на консумацията му.

Грил тиган с керамично покритие 26см-23%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Грил тиган с керамично покритие 26см
30.00 лв.
23.00 лв.
Виж ››

Красив, удобен за работен и насърчаващ здравословното хранен грил тиган. Керамичното му покритие ще ви помогне да приготвите най-вкусните месни и постни ястия.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар