Лесни лозови сарми

АнабелАнабелКопирайтър332344
26/11/2018
Приготвяне60 мин.
Готвене90 мин.
Общо150 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо514
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тиган се задушават нарязаните на ситно лук и морков. Щом омекнат, към тях се прибавят нарязаните на дребно гъби, червеният и черният пипер, а малко след това - и измитият ориз. Налива се около една чаша вода, прибавят се сол на вкус и плънката се готви, като се разбърква периодично.

Щом оризът набъбне и попие водата, се прибавя сухата мащерка. Съдът с готовия пълнеж се дръпва от котлона. След като изстине, с помощта на лъжица се гребва от плънката и се поставя в средата на лозов лист.

Сгъва се и се оформят сарми.

Дъното на тенджера се намасляава и застила с няколко лозови листа. Отгоре се нареждат навитите лозови сарми. В тенджерата се наливат още около две чаши и половина вода, слага се капак и лозовите сарми се слагат да се готвят на слаб котлон.

Сосът се приготвя, като в олио се запържва брашното. Прибавя се малко вода, разбърква се и след това се прибавя половината от киселото мляко. Другата половина се разбива с яйцата и се прибавя в тенджерката при вече почти заврелия сос.

Овкусява се с малко сол. Готовите сарми се поднасят полети с млечен сос.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар