Свински гърди в плик

Албена АсеноваАлбена Асенова
Ветеран
6673k2k9983
Свински гърди в плик
Снимка: Албена Асенова
1 / 2
27/11/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
3
"Свински гърди в плик - сочни, крехки и неустоимо вкусни"

Необходими Продукти

  • свински гърди - 600 г с кожа
  • сол
  • черен пипер - 1 к.л.
  • пушен червен пипер - 1 с.л.
  • сос уорчестър - 2 с.л.
  • олио - 6 с.л.
  • картофи - 5 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ако не са нарязани свинските гърди се нарязват, поръсват се със сол. В купа се смесват смляният черен пипер, червеният пипер, четири супени лъжици олио и две сос Уорчестър.

Всичко се обърква на рядка кашица и с нея се намазва месото. Овкусеното месо се поставя в хладилника да престои около три-четири часа. След това се поставя в плик за печене, а той на дъното на тавичка.

Картофите се обелват, нарязват на средно големи парчета, овкусяват се със сол, черен пипер и олио и се разпределят около плика с гърдите.

Налива се половин чаена чаша вода и тавата се слага във фурната. Ястието се пече на 200 градуса за около час. Към края на печенето пликът се разтваря и месото се допича още около десет минути.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: