Свински гърди в плик

АнабелАнабел
Ветеран
559
2k
1k
241
27/11/2018
"Свински гърди в плик - сочни, крехки и неустоимо вкусни "
Приготвяне15 мин.
Готвене60 мин.
Общо75 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 189
  • Преглеждания за месеца91
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • свински гърди - 600 г с кожа
  • сол
  • черен пипер - 1 к.л.
  • пушен червен пипер - 1 с.л.
  • сос уорчестър - 2 с.л.
  • олио - 6 с.л.
  • картофи - 5 бр.
* мерки и количества
Печено Свинско

Начин на приготвяне

Ако не са нарязани свинските гърди се нарязват, поръсват се със сол. В купа се смесват смляният черен пипер, червеният пипер, четири супени лъжици олио и две сос Уорчестър.

Всичко се обърква на рядка кашица и с нея се намазва месото. Овкусеното месо се поставя в хладилника да престои около три-четири часа. След това се поставя в плик за печене, а той на дъното на тавичка.

Картофите се обелват, нарязват на средно големи парчета, овкусяват се със сол, черен пипер и олио и се разпределят около плика с гърдите.

Налива се половин чаена чаша вода и тавата се слага във фурната. Ястието се пече на 200 градуса за около час. Към края на печенето пликът се разтваря и месото се допича още около десет минути.

Правоъгълна тава с двойно емайлирано покритие
Приготвяй си тази рецепта с:
Правоъгълна тава с двойно емайлирано покритие
24.99 лв.
Виж ››

Когато искате и за месото място да има, и за гарнитурата - използвайте лесната за почистване правоъгълна емайлирана тава.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар