Паприкаш с ориз

27/11/2018
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо642
  • Преглеждания за месеца40
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете и нарежете лука на ситно. Почистете чушките от семената, измийте ги и ги нарежете на едри парчета. Измийте ориза.

Загрейте олиото в подходяща тенджера или дълбок тиган. Задушете нарязания лук, докато стане леко прозрачен. Прибавете нарязаните чушки и запържете за около 2-3 минути, като разбърквате. Добавете ориза и отново запържете. Добавете и червения пипер и зеленчуковата подправка.

Налейте около 400 мл вода и разбъркайте до еднородност. Когато ястието заври, намалете котлона и оставете да къкри на тих огън, докато оризът поеме течността.

Добавете доматите и разбъркайте отново. Оставете ястието отново да къкри. Ако е необходимо, добавете още малко вода и доварете до готовност на ориза. Овкусете със сол по ваш вкус.

Добре е е да добавяте вода по малко няколко пъти. Оризът трябва да е добре сварен, но не и разварен.

Поднесете паприкаша със свеж магданоз и маслини.

Дълбок тиган от неръждаема стомана с двойно дъно 22 см
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Дълбок тиган от неръждаема стомана с двойно дъно 22 см
29.85 лв.
Виж ››

Имате котлон - ние имаме тиган за него. Гответе с песен на уста заедно с тигана с двойно дъно, който ще се погрижи за уникалния вкус на всяко ястие!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар