Моята сеченица

18/10/2018
Анабел
отАнабелНовак392
  • Приготвяне15 мин.
  • Готвене45 мин.
  • Общо60 мин.
  • Порции8
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо116
  • Преглеждания за месеца24
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята се поставя в затопленото мляко заедно със захарта и 2 с.л. брашно. Оставя се настрани да шупне. Брашното се пресява и се прави кладенче по средата му.

В кладенчето се поставя сол, едно яйце и белтъка на второто яйце. Излива се шупналата мая, около 100 мл. топла вода и се замесва гладко и меко тесто.

Тестото се разделя на 4-5 топки (може и повече), които се покриват с кърпа и се оставят да втасат и бухнат хубаво. От всяка топка се разточва кора с големината на тавата.

Кората се поставя в намаслената тава, намазва се със свинската мас и се поръсва с натрошено сирене. Отгоре се поставя втората разточена топка, мас, сирене и така с цялото количество тесто.

Последната кора се намазва само с жълтък. С помощта на остър нож се правят разрези в тестото под формата на решетка. Сеченицата се пече във предварително загрята фурна на 190 градуса за около 45 минути.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар