ezine.bg»Рецепти»Паста»Лазаня»Лазаня с готови кори

Лазаня с готови кори

Албена АсеноваАлбена Асенова
Ветеран
6463k2k4541
Лазаня с готови кори
Снимка: Албена Асенова
1 / 3
28/11/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Готвене50 мин.
Общо80 мин.
Порции6

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо се приготвят сосовете. За сос Болонезе се нарязват на дребно морковът, чесънът и лукът, след което се задушават.

След като омекнат зеленчуците, се прибавя каймата. Бърка се, докато каймата стане на трохи. Прибавя се виното, а след като се поизпари се, слагат доматите, босилекът, риганът и черният пипер.

Бешамел се приготвя, като се запържва брашното до златисто. На струйка и с непрекъснато бъркане се налива прясното мляко. След като сосът се сгъсти, се овкусява със сол и индийско орехче.

Корите за лазаня се попарват. На дъното на тава се слага малко бешамел, ред кори, сос бешамел, сос болонезе, моцарела, кашкавал. След това се редят отново кори, сосове и така до изчерпване на продуктите.

На последния ред само не се слага от червения сос. Лазанята се пече във фурна на 200 градуса за около 30 минути.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: