Лазаня с готови кори

АнабелАнабел
Експерт
395
3
56
28/11/2018
Приготвяне30 мин.
Готвене50 мин.
Общо80 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо874
  • Преглеждания за месеца44
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо се приготвят сосовете. За сос Болонезе се нарязват на дребно морковът, чесънът и лукът, след което се задушават.

След като омекнат зеленчуците, се прибавя каймата. Бърка се, докато каймата стане на трохи. Прибавя се виното, а след като се поизпари се, слагат доматите, босилекът, риганът и черният пипер.

Бешамел се приготвя, като се запържва брашното до златисто. На струйка и с непрекъснато бъркане се налива прясното мляко. След като сосът се сгъсти, се овкусява със сол и индийско орехче.

Корите за лазаня се попарват. На дъното на тава се слага малко бешамел, ред кори, сос бешамел, сос болонезе, моцарела, кашкавал. След това се редят отново кори, сосове и така до изчерпване на продуктите.

На последния ред само не се слага от червения сос. Лазанята се пече във фурна на 200 градуса за около 30 минути.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар