Лазаня с готови кори

АнабелАнабел
Ветеран
562
2k
1k
242
28/11/2018
Приготвяне30 мин.
Готвене50 мин.
Общо80 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 309
  • Преглеждания за месеца54
  • Преглеждания за седмицата13
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо се приготвят сосовете. За сос Болонезе се нарязват на дребно морковът, чесънът и лукът, след което се задушават.

След като омекнат зеленчуците, се прибавя каймата. Бърка се, докато каймата стане на трохи. Прибавя се виното, а след като се поизпари се, слагат доматите, босилекът, риганът и черният пипер.

Бешамел се приготвя, като се запържва брашното до златисто. На струйка и с непрекъснато бъркане се налива прясното мляко. След като сосът се сгъсти, се овкусява със сол и индийско орехче.

Корите за лазаня се попарват. На дъното на тава се слага малко бешамел, ред кори, сос бешамел, сос болонезе, моцарела, кашкавал. След това се редят отново кори, сосове и така до изчерпване на продуктите.

На последния ред само не се слага от червения сос. Лазанята се пече във фурна на 200 градуса за около 30 минути.

Иноксов гевгир конус 22 см-23%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Иноксов гевгир конус 22 см
17.99 лв.
13.85 лв.
Виж ››

Измиването и отцеждането на излишната вода от пастата и зеленчуците е по-лесно с гевгир. Конусовидната форма и удобната дръжка на гевгира правят работата с него още по-удобна.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар