ezine.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Яхния»Пилешка яхния по селски

Пилешка яхния по селски

Албена АсеноваАлбена Асенова
Ветеран
6673k2k9182
Пилешка яхния по селски
Снимка: Албена Асенова
1 / 2
28/11/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
70 мин.
Порции
5
"Простичка, но много вкусна е тази пилешка яхнийка. Ще си оближете пръстите"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешкото месо се сварява в подсолена вода. След като се свари месото се обезкостява и нарязва на по-малки парчета.

В друг съд се загрява олио и в него се запържва брашното. Прибавя се червеният пипер и след кратко разбъркване се слагат доматите. Сосът се разрежда с бульонът, в който е вряло пилешкото месо.

Ако е необходимо се прибавя още малко сол. Щом сосът заври се прибавя нарязаното месо и яхнията се готви още малко.

В купичка се счукват скилидките чесън. Яйцето се разбива заедно със счукания чесън и се прибавя към яхнията.

Разбърква се леко, така че яйцето да стане като на конци. Накрая се прибавя пресен магданоз, нарязан на ситно. Поднасяме пилешката яхния топла.

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: