Милинки по сливенски

АнабелАнабел
Експерт
431
4
62
29/11/2018
Приготвяне60 мин.
Готвене40 мин.
Общо100 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 449
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата21
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • мая - 11 г прясна
  • вода - 200 мл
  • захар - 1 ч.л.
  • олио - 2 с.л.
  • брашно - 350 г
  • сол
  • краве масло - 60 г
  • брашно - 3 с.л.
  • вода - 3 с.л.
  • сол
  • яйца - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята се слага заедно със захарта в купичка с топла вода и се оставя да шупне.

Брашното се пресява, прибавя се сол и шупналата мая. Замесва се меко и еластично тесто, покрива се с памучна кърпа и се оставя да втаса.

Омекналото масло се смесва с брашното и водата. Прибавя се малко сол на вкус.

От втасалото тесто се оформят малки топчета, които се потапят в масления крем. Топчетата се подреждат в тава едно до друго.

Отгоре се намазват с останалата маслена смес и милинките се оставят да втасат отново.

Преди да се сложат във фурната, се намазват с разбито яйце.

Сливенските милинки се пекат се в предварително загрята на 190 градуса фурна.

Готовите Сливенски милинки се поръсват с пудра захар.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар