Пържен телешки черен дроб с лук

17/10/2018
  • Приготвяне15 мин.
  • Готвене15 мин.
  • Общо30 мин.
  • Порции6
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо137
  • Преглеждания за месеца39
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • телешки черен дроб - 750 г
  • лук - 4 глави
  • олио - 2 к.ч.
  • магданоз - 1/2 връзка
  • пшенично брашно - 1 к.ч.
  • царевично брашно - 1 к.ч.
  • чесън - 1/2 глава
  • оцет
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Дробът се нарязва на филийки, като преди това се почиства от ципите и големите кръвоносни съдове.

Смесват се двата вида брашно. Посолете със сол и черен пипер и разбъркайте.

Нарежете лука на ситно и го задушете в олиото. Извадете го от тигана.

Поръсете филийките дроб с черен пипер и сол и ги оваляйте в брашнената смес.

Изпържете го в мазнината, в която задушихте лука, като добавите малко мазнина.

Извадете изпържения дроб и го сложете в огнеупорна тенджера заедно с задушения лук и ситно нарязания магданоз.

Разбъркайте. Добавете сол, ако прецените. Сложете капака на тенджерата.

Поднесете ястието в тенджерата, като всеки сам си сервира, за да не изстине дробът.

Дробът е много вкусен, ако към него се добави дресинг от смлян чесън и оцет.

Добър апетит!



подобни рецепти тук

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар