Ягодова панакота

АнабелАнабел
Ветеран
636
3k
1k
270
Ягодова панакота
Снимка: Анабел
1 / 2
29/11/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне5 мин.
Готвене10 мин.
Общо15 мин.
Порции4
"Няма как да подминете тази рецепта за ягодова панакота. Анабел доста добре се е постарала да представи този десерт по най-добрия начин"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В съд се смесват прясното мляко, сметаната и три супени лъжици захар. Сместа се слага на котлона и се загрява, но не и да завира.

Желатинът от едното пакетче се смесва с малко количество вода и се оставя да набъбне. Вече набъбналият желатин се прибавя към топлата млечна смес и се разбърква.

Чашите се подпират и застопоряват, така че да са под наклон. В това положение се разпределя бялата смес и в това положение чашите се слагат в хладилник, а за да се стегне кремът.

Ягодите се смилат в блендер, слагат се в малка тенджерка с останалата захар. Ягодовата смес се вари, докато се разтопи захарта. Дръпва се от котлона и малко след като се охлади, към нея се прибавя второто пакетче желатин (отново накиснато с малко вода, за да набъбне).

Сместа се разбърква и се оставя още малко да се охлади. Разпределя се в чашите с вече стегналия бял крем.

Чашите се слагат отново за охлаждане в хладилника, но този път изправени.

При сервиране панакотата се поднася с листенца свежа мента.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: