ezine.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Гювеч»Гювеч със свинско месо и зеленчуци на фурна

Гювеч със свинско месо и зеленчуци на фурна

Албена АсеноваАлбена Асенова
Ветеран
6673k2k10003
Гювеч със свинско месо и зеленчуци на фурна
Снимка: Албена Асенова
29/11/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
110 мин.
Порции
6
"Хубавите работи стават бавно, а в този случай и на 200 градуса във фурната"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 500 г от гърди
  • лук - 1 глава
  • моркови - 2 бр.
  • картофи - 5 - 6 бр.
  • чушки - 1 бр.
  • бамя - 1 шепа
  • грах - 1 к.ч.
  • сол
  • олио - 4 с.л.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • царевично брашно - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се нарязва на средно големи парчета и се слага в тиган със сгорещена мазнина. След като се позапържи, се прибавя нарязаният на филийки лук и морков на колелца.

Поръсва се червен пипер и продуктите се прехвърля в тава или гювеч.

Картофите се обелват, нарязват на едро и слагат в тавата.

Прибавят се нарязаната чушка, бамята, грахът, солта и царевичното брашно.

Налива се една чаена чаша вода, тавата се покрива алуминиево фолио и ястието се се слага във фурната да се пече на 200 градуса.

Малко преди готовност на нашия гювеч със свинско, фолиото се маха.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: