Пухкава мусака с кисело мляко

17/10/2018
  • Приготвяне20 мин.
  • Готвене45 мин.
  • Общо65 мин.
  • Порции6
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо126
  • Преглеждания за месеца18
  • Преглеждания за седмицата3
  • Коментари4 пъти
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тиган се задушават чесънът и лукът, нарязани на ситно, до златисто.

Към тях се прибавя каймата и доматите, предварително обелени и нарязани на ситно. Оставяме ги да къкрят, а през това време обелваме картофите и ги режем на ситни кубчета.

Изсипваме всички съставки в тава, овкусяваме със сол, черен пипер, червен пипер, кимион и мащерка, на вкус.

Слагаме тавата в предварително загрята на 180 градуса фурна и печем до готовност. В съд разбиваме яйцата, киселото мляко със содата и настъргания кашкавал.

Заливаме тази вкусна мусака с готовата смес и печем до златисто.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 2
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (4)

Неди Димитрова
Viki_afzali Радвам се, че ви е харесала. Наистина вкуса на мусака с пухкав капак е друг, а в комбинация с кашкавал ммм...
0
0
Неди Димитрова
Tanq не се притеснявайте, гласувайте и коментирайте! Грешки се случват на всички, важното е рецептите да ни харесват, да обменяме опит една от друга и най-важното да разнообразяваме нашата кухня. Хубав ден ви пожелавам, ще се радвам да видя снимка и на вашата мусака
0
0
Tanq
Tanq
17.10.2018 14:35
Извинявам се ,но натиснах оценка 5 , а излезе 3 .Бях писала в сайта ,казаха ,че грешка няма при тях ,при мен е грешката .Направих това което беше писано от админа ,но пак е така .Затова повече няма да оценявам рецепти ,за да не се получават недоразумения .А рецептата е страхотна .
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв