Зелник със сирене и праз

17/10/2018
  • Приготвяне30 мин.
  • Готвене30 мин.
  • Общо60 мин.
  • Порции10
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо148
  • Преглеждания за месеца62
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Задушете ситно нарязаните зеле и праз в олиото (може да заместите със свинска мас или да добавите малко към олиото). След като задушените зеленчуци изстинат, към тях се добавя натрошеното сирене.

От брашното, водата, солта, оцета и олиото омесете тесто, от което направете 8 топки. Всяка топка се разточва на кора, която когато е готова трябва да поизсъхне.

Загрейте олиото и маслото. Намаслете добре тавата и сложете в нея кора, върху която поръсете малко мазнина и част от зелето и праза. По този начин редите, докато свършат корите и плънката. Реденето трябва да завърши с кора, която намазвате с останалата мазнина.

Зелникът се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна, докато се зачерви.

След като го извадите от фурната, поръсате го с малко студена вода и го завийте с кърпа.

Можете да приготвите зелника и с 1 пакет готови кори, ако не можете да месите.

Добър апетит!

подобни рецепти тук

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар