Салата от зрял боб

17/10/2018
  • Приготвяне15 мин.
  • Общо15 мин.
  • Порции6
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо128
  • Преглеждания за месеца48
  • Преглеждания за седмицата23
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • зрял фасул - 2 ч.ч.
  • лук - 1 глава
  • праз - 1 стрък
  • лютеница - 1 с.л.
  • олио - 3 с.л.
  • оцет - 2 с.л.
  • вода - 2 с.л.
  • сол
  • чубрица
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Празът се нарязва на ситно. Лукът се нарязва на тънки филийки и се намачква с малко сол.

Разбърквате лютеницата (или доматено пюре), оцета, олиото, 2 с.л. вода (по-добре да е от варенето на боба или от консервата), солта и чубрицата, докато се получи хомогенна смес. Можете да добавите и малко захар.

Празът, лукът и заливката се добавят към предварително сварения боб (ако бързате, може да използвате консерва или буркан със сварен боб).

Оставете готовата салата в хладилника за около час, за да се смесят хубаво вкусовете.

Добър апетит!подобни рецепти тук

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар